0

Over Minnebee

Zo dicht op je huid, zelfs op je meest intieme plekjes. Juist dáár wil je je vooral lekker en comfortabel voelen, toch? Met de Minnebee biokatoenen pantyliners, facial pads en reinigingsdoekjes heb je de hele dag een schoon gevoel. Het is alsof je een schoon onderbroekje aantrekt. Of even een mini-douche neemt, zonder daadwerkelijk helemaal nat te worden. Heerlijk. Vooral op drukke dagen, rennend van hot naar her, is dat een verademing.

Wassen en opnieuw gebruiken
Alle Minnebee producten kun je eenvoudig op de hand of op 30 graden in de wasmachine wassen. Ja, je gebruikt ze gewoon opnieuw. Minnebee’s fans laten de wegwerpcultuur namelijk bewust links liggen. We hopen dat jij met ons meedoet. Het gebruik van de Minnebee producten scheelt daardoor bergen afval, én ze zijn ook nog eens stukken verantwoorder voor jouzelf, omdat er geen enkele chemische stofjes in zitten.

Onze filosofie
Alle Minnebee’s zijn allemaal tot stand gekomen volgens deze principes:

  • VOELT GOED: Onze stoffen zijn 100% biologisch en het verpakkingsmateriaal is herbruikbaar of gerecycled. Fijn voor je gezondheid, maar ook voor de wereld.
  • SAMEN MAKEN: Wij bedenken het, de ervaren naaisters in het Nederlandse atelier maken het. Lokaal produceren is voor ons dé manier om al die transportkosten en CO2-uitstoot te minimaliseren. Frisse lucht, ruik je ‘m al?
  • SCHEELT EEN HOOP: Kun je je voorstellen hoeveel afval het scheelt als we allemaal Minnebee zouden gebruiken? Scheelt een (grote) hoop afval.
Het belangrijkste vinden we echter nog dat jij een stuk minder last krijgt van ongemakjes. Minnebee’s producten zijn lief voor je lijf. Ben jij dat ook?

Bekijk alle producten HIER!

Zo begon het…
Twee naaimachines, zacht biokatoen en tig proeflapjes: onze founder Cheryl maakte de eerste Minnebee’s gewoon in haar eigen woonkamer. Ja, een romantisch begin van het Minnebee verhaal, maar daar gingen natuurlijk al heel wat jaren aan vooraf. Een acute huidallergie, na de geboorte van haar tweede kindje, had haar gedwongen om op zoek te gaan naar gezonde alternatieven voor al die producten die zo dicht op haar huid zaten. Producten zonder onnodige, chemische toevoegingen. Die zoektocht bracht haar ook bij verantwoorde, bewuste oplossingen voor menstruatie. Dat inspireerde haar om Katoen & Ko te starten, een webshop waar al deze gezonde alternatieven bij elkaar kwamen.

Toch wrong het een beetje, vooral op het vlak van alledaagse, wasbare pantyliners die je letterlijk zo dicht op je huid voelt zitten. Het ene product was superzacht, maar moest helemaal van de andere kant van de wereld komen. Het andere kon qua kwaliteit wat beter. Welk merk zou alle best practices bij elkaar brengen? Haar antwoord was Minnebee. Superzacht biokatoen, lokaal geproduceerd, 100% verantwoord voor je lijf en de hele dag een schoon gevoel.

We hopen van harte dat Minnebee jou hetzelfde schone, frisse gevoel geeft als ons. Ben je nieuwsgierig naar de producten? Bekijk ze allemaal HIER!