0

Vraag & antwoord

Minnebee wasbare pantyliners maak je vast onder je ondergoed met behulp van een klein drukknoopje. Leg de pantyliner op je onderbroek en maak de knoopjes eronder vast. Je zult dit niet voelen wanneer je fietst of zit.

Voor de Wingless pantyliners is het belangrijk dat je onderbroek goed sluitend zit. Een strakke jeans of legging is dan ook fijn. Deze inlegkruisjes hebben geen drukknoopjes en liggen los in het ondergoed. Let erop als je naar het toilet gaat, dat het er niet tussenuit valt.

Vouwinstructies pantyliners - Minnebee

Als je een pantyliner hebt gebruikt, kun je hem in elkaar vouwen en discreet meenemen. Een wasnetje of opbergtasje is ook handig om in je tas te hebben. Dan kun je bij thuiskomst alles makkelijk bij de rest van de was leggen.
Vouwinstructies pantyliners - Minnebee

Wasbare inlegkruisjes. Dat klinkt voor sommige vrouwen een beetje raar en niet zo fris. Maar juist omdat we nu steeds gezonder en duurzamer gaan leven, passen katoenen inlegkruisjes heel goed in deze tijd.

In veel wegwerpproducten worden chemicaliën, plastics en chloor gebruikt om het extra wit te laten uitzien, goed te laten absorberen en toch dun te maken. Veel mensen zijn gevoelig voor deze onnatuurlijke stoffen en krijgen daarom een allergische reactie.
  • Katoen is lekker zacht, natuurlijk en vochtregulerend. Het voelt heerlijk koel en droog aan en is geschikt voor iedere vrouw.
  • Met het gebruik van katoenen inlegkruisjes, bespaar je veel onnodige kosten en verminder je je afvalproductie. Je kunt het jaren gebruiken en je afvalproductie is nul geworden!

Minnebee pantyliners zijn gemaakt van 100%biologisch katoen. Katoen kun je over het algemeen gerust op 60 graden wassen. En dat kan dus ook met onze inlegkruisjes en pads.

Echter adviseren we een wastemperatuur van 30-40 graden. Zo blijven je pantyliners langer mooi en is het vriendelijker voor het milieu. Je kunt bij dagelijks gebruik een pantyliner als ondergoed beschouwen. En dit hoeft ook niet altijd op 60 graden mee.

Wanneer je de inlegkruisjes als back-up bij het gebruik van een menstruatiecup gebruikt, dan zul je ze eerst moeten laten weken in een emmertje met koud water. Dit zorgt ervoor dat eventuele bloedvlekjes eruit gaan en zich niet vastzetten in de stof.

Als een bloedvlek te heet wordt gewassen, dan blijft het in de stof te zien. Eerst dus even eruit weken in koud water (eventueel met een beetje waspoeder) en dan mee met de rest van de was.